M O T I V A A T I O V A L M E N N U S ?

Motivaatiovalmennus on henkilökohtaista, persoonallista, innostavaa, motivoivaa, elämyksellistä, hauskaa, rentoa, mielenkiintoista, tehokasta, tuottavaa ja uudenlainen tapa valmentaa yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä. Motivaatiovalmennuksessa välittyy myös energia, joka buustaa valmennettavaa eteenpäin.


Sarin tarina

Sain kuitenkin avukseni henkilökohtaisen avustajan arkeen, sillä en pärjännyt yksin lastenhoidossa enkä myöskään oman itseni huoltamisessa. Tämä tilanne sai itseni, entisen urheilijan motivoitumaan siihen, että liikkuisin jälleen ITSE, kävelisin omin jaloin, enkä tarvitsisi ulkopuolista apua arjen toimintoihin. Halusin päättää itse siitä, milloin teen mitäkin. Halusin päästä takaisin työkuntoiseksi ja alkaa toteuttamaan sitä, mitä todella halusin, sillä koko elämäni olen kantanut sisälläni tunnetta siitä, miten paljon koen itselläni olevani annettavaa koko maailmalle. Kuinka suurta tietoisuuden määrää kannan sisälläni ja se vain odottaa sitä hetkeä kun päästän kaiken tiedon määrän itsestäni ulos.

Pakon edessä maatessa oli aikaa miettiä, mitä todella haluan alkaa tekemään. Tiedossa oli selkeästi ihmisten auttaminen. 

Useamman kerran kuulin sanottavan tilanteeni edestessä, kuinka toiminnallani ja positiivisella asenteellani motivoin ihmisiä. Tiesin, että itsessäni on aina ollut piirre, kovaa elämänkoulua eläessänikin, että olen aina uskonut kaiken järjestyvän parhain päin. 

Tein päätöksen alkaa auttamaan ihmisiä motivoimalla heitä sillä kokemuksella ja sillä ammattitaidolla, joka on koulutuksen ja kokemuksen aikaansaamaa.

On helpompaa sanoa olevansa motivoitunut kuin todella olla sitä. 

Uskottelin vuosikausia itselleni olevani motivoitunut, todella kuitenkaan olematta sitä. Se, mitä kannoin sisälläni, ei vastannut sitä, miten elin. 

Psyyke pystyy luomaan väkinäisen motivaation ajattelemalla esimerkiksi rahaa, koska elämä nyt vaan sattuu pyörimään rahan ympärillä ja rahasta on tehty tässä maailmassa tabu. Mutta väkinäinen motivaatio näkyy ulospäin, töissä kuin töissä. Eniten siitä kärsivät sellaisessa työssä olevat, joissa tapaa paljon ihmisiä. Et pysty olemaan hymyilevä ja ystävällinen, jos itsesi kanssa ei ole asiat kunnossa. Jos mieltäsi painaa jokin, jos et koe kuuluvasi siihen työhön missä olet, jos stressaat asioista, joille et juuri nyt voi mitään - tämä kaikki näkyy ulospäin ja vaikuttaa myös ympärillä oleviin. 

Omalla kohdalla olen oppinut motivaatiosta rankemman oppiläksyn kautta. Vuonna 2016 kehoni petti täysin ja olin lähes kaksi vuotta toimintakyvytön. Ex-aviomieheni pahimpina päivinäni kantoi minut sängystä vessaan ja vessasta takaisin sänkyyn. Vuodesta 2017 vuoteen 2018 käytin apuvälineinä pyörätuolia ja kyynärsauvoja. 

Ammateiltani olen datanomi (Informaatioteknlogian ja markkinoinnin koulutusohjelma, tietotekniikkaa ja kaupallista alaa), hää- ja juhlasuunnittelija (sis. esiintymiskoulutuksen) sekä energiaterapeutti. 

Työelämässä eniten on kokemusta asiakaspalvelusta. Kaikki työni tähän päivään saakka miinus kolmen lapsen raskaus ja vauva-ajan kotona olemisen lisäksi pitää sisällään yli 15 vuotta asiakaspalvelukokemusta. 

Mutta myös paljon muita töitä. 

Miten motivoiduin? Suurin motivaatio oli yleensä raha. Rahaa oli tienattava jostain. Mutta se harvoin riitti motivaatioksi, jos työ oli sellaista, missä jatkuvasti voi huonosti esimerkiksi pelkästään jo sen tiedon kanssa, että työt loppuisivat kohta, kun suurin osa töistä oli määräaikaisia. Tai esimiehenä oli henkilö, joka jatkuvasti alensi. Tai työ oli niin fyysisesti raskasta, että kehon ollessa enemmän väsynyt kuin jaksava, ei kertakaikkiaan ollut motivaatiota lähteä töihin.  

Motivaatio syntyy siitä, kuka sinä olet ja oletko rehellinen itsellesi, mitä haluat tehdä. Oletko oikeassa paikassa tekemässä oikeita asioita? Onko työ, jota teet, se työ, mitä olet aina halunnut tehdä? Vai motivoiko sinua vuodesta toiseen pelkkä raha? Jos raha motivoi ja viihdyt työssäsi, hyvä niin. Silloin sinulla ei ole motivaationpuutetta.